Microwave 7 Minutes Chocolate Cake

5 Mar

Hello!

Yesterday I threw a birthday party for my boyfriend and  I hadn’t a lot of time for baking but I had a lot of guests to feed hehe. I decided to do this super quick and easy recipe that is done in just 7 minutes and that don’t requieres a lot of recipient washing. A good friend of mine gave me this recipe some years ago in Belgium (chocolate country par excellence) and I’ve been doing this cake since then, always having a positive feedback from everyone! A lot of male friends ask me for this recipe when they are at home alone and don’t have anyone that cooks for them hehe!

I wrote the measures in grams and ounces so everyone could try this out without having to convert everything!

Well, I hope yo like it too!

¡Hola!

Ayer organicé una fiesta de cumpleaños para mi novio tenía mucho tiempo para cocinar pero sí tenía muchos invitados que alimentar hehe. Decidí hacer este bizcocho super fácil y rápido que se hace en sólo 7 minutos y además no requiere mucha limpieza de recipientes. Una buena amiga me dio esta receta hace unos años en Bélgica (país del chocolate por excelencia) y desde entonces he estado haciendo este bizcocho, siempre teniendo un feedback positivo de todos. ¡Muchos amigos (chicos) me preguntan por esta receta cuando se quedan solos en casa y no tienen nadie que les cocine! hehe

He escrito las medidas en gramos y onzas para que todo el mundo pueda probar esto sin tener que convertir todo.

¡Bueno, espero que os guste también!

Ingredients

80 g – 2,8 oz butter

100 g – 3,5 oz flour

80 g – 2,8 oz sugar

250 g  – 8,8 oz dark chocolate

1 deciliter – 3,4 fl oz milk

4 eggs

1/2 teaspoon baking powder

Ingredientes

80 g mantequilla

100 g harina

80 g azúcar

250 g chocolate negro

1 decilitro leche

4 huevos

media cucharadita de levadura en polvo

Intructions

1. Melt the chocolate 2 minutes in the maximum power mode.

2. Distribute the butter over the hot chocolate and mix it till it melts.

3. Stir in the other ingredients and whisk everything together. It’s important that the flour is well blended! Otherwise you’ll end up with white spots on your cake.

4. Using the same bowl, put it into the microwave in the medium power mode or 600 W (it depends on the microwave). We are going to heat the batter in 3 periods and let it rest half a minute (with the microwave door opened) between the heating periods. We’ll heat: 3 Minutes – Rest – 2 Minutes – Rest – 2 Minutes.

If the cake isn’t ready after that, heat it in the maximum power mode for 1 or 2 minutes till you get the texture that you want. If you heat the cake too much it can end up too dry.

Instrucciones

1. Derretir el chocolate 2 minutos a potencia máxima en el microondas.

2. Repartir la mantequilla troceada sobre el chocolate caliente y mezclar hasta que se funda.

3. Añadir los demás ingredientes y mezclar muy bien con la batidora. ¡Es importante que la harina quede bien integrada en la masa! Sino puedes acabar con zonas blancas en tu bizcocho.

4. En el mismo bowl meter al microondas a temperatura media o 650 W (cada microondas lo marca de forma diferente). Vamos a calentar la masa en 3 periodos con descansos de medio minuto entre cada uno (con la puerta abierta del microondas). Calentaremos 3 Minutos – Descanso  –  2 Minutos – Denscanso – 2 Minutos.

Si el bizcocho aún no está a vuestro gusto, calentadlo a potencia máxima 1 o 2 minutos hasta que os guste la textura. Si os pasáis puede quedar muy seco.

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2 Responses to “Microwave 7 Minutes Chocolate Cake”

  1. Herbal Menopause March 30, 2011 at 7:06 am #

    Algunas cosas son realmente agradable de este sitio web, lo disfruto.

    • Carlota April 3, 2011 at 8:19 pm #

      Gracias!

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